duminică, 7 decembrie 2014

Glicemii horror

                   Astazi a inceput ca o zi obisnuita. Facut Lantus dimineata 15u , cu ac de 4mm de data asta, apoi 2u de Novo pentru ceva ciocolata ce am mancat. Aceste 2 u presupun ca o parte tin loc de bazala pana cand intra Lantus, deci oricum ar fi mers si 3. Insa, cand sa ies pe usa Buzzz. Low cu doua sageti verticale. Luasem deja glucoza la prima atentionare. 
                    Nu a fost faza cu Lantus in sange pentru ca era deja o ora si mai bine de cand facusem bazala.
                     Am mai luat glucoza si am tot testat de pe glucometru. Era in jur de 50. Cand am dat de 86 am iesit pe usa , fiind sigura ca voi ajunge cel putin la 200 in scurt timp. Stiam ca am luat prea multa glucoza, dar nu ma tineau nervii sa vad acel low dublu sagetat si 50 pe glucometru. Peste o ora , 320!!! 
               Am stat cam jumatate de ora asa si am facut corectie doar 2,5 u stiind ca va intra si Lantusul. Dupa aprox jumatate de ora 275 cu doua sageti in jos si pe glucometru deja 115. Introduc calibrare si sageata devine oblica, ceea ce ma linisteste si nu mai iau glucoza. Ajunsa acasa, peste drum fiind, iar hipo cu sageata verticala. Iau glucoza, mananc si o portocala. Ma calmez. Iar raman singura acasa cu copilul. Iar hipo dupa un timp cu low si 43 pe glucometru. 
              Baietelul se joaca cu lansatorul, caruia ii confisc acul si rade amuzat aruncand teste folosite. Iar glucoza si zahar.  Cate putin , fara sa imi revin usor. Cand vad 60 pe glucometru ma linistesc si ma astept la o mare hiper.
               385 pe care o corectez cu 2,5 u sigura fiind de data asta ca va fi bine.
           Adorm. Creierul se simtea f ciudat de la atatea bubuieli extreme si ma trezesc cu 127, peste 3 ore. La cateva minute de la trezire ajunge deja la 98 in scadere. Mananc o portocala si apoi o ia in sus rapid. Ajung apropape de 190, fac insulina si ajung la limanuri bune peste ceva timp. Acum este 102 si pot sa zic ca a fost cea mai exploziva zi din viata cu diabet. Iar corectiile nu au fost facute aiurea. de obicei e ok asa. Ba chiar le-am facut cu indulgenta. Nu a parut nici exces de Lantus ca dozare. Insa suspectez ca a intrat cumva mai repede in prima parte a zilei.  Glicemiile de noapte ma vor lamuri. 
                     Ziua de azi:

4 comentarii:

  1. Te cam joci cu glicemia.de ce nu incerci produse naturiste in loc de insulina?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ma joc, fac tot ce tine de mine, cat pot mai bine. Am diabet TIP 1, celulele beta nu mai exista. Insulina ca hormon nu poate fi inlocuita de nimic. ea are si alte roluri importante in organism decat scaderea glicemiei. de aceea este necesar aportul extern. Neprevazutul apare oricand, pentru ca nu suntem roboti si sunt multi parametri in organism. Produsele naturiste nu pot decat sa completeze tratamentul de insulina si am incercat diverse ., dar pentru ca majoritatea nu sunt compatibile cu o eventuala sarcina, nu ma pot bucura de ele. Ce tip de diabet ai?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma joc, fac tot ce tine de mine, cat pot mai bine. Am diabet TIP 1, celulele beta nu mai exista. Insulina ca hormon nu poate fi inlocuita de nimic. ea are si alte roluri importante in organism decat scaderea glicemiei. de aceea este necesar aportul extern. Neprevazutul apare oricand, pentru ca nu suntem roboti si sunt multi parametri in organism. Produsele naturiste nu pot decat sa completeze tratamentul de insulina si am incercat diverse ., dar pentru ca majoritatea nu sunt compatibile cu o eventuala sarcina, nu ma pot bucura de ele. Ce tip de diabet ai?

    RăspundețiȘtergere